Gezondheidszorg…

En waarom is die gezondheidszorg zo duur?
Ik denk dat ik het weet!

Ik heb pijn in mijn achillespees, dus ga ik eind oktober 2014 naar de huisarts.
Die verwijst me na van een afstandje gekeken te hebben hoe dik hij is door naar de podotherapeut.
Daar krijg ik speciaal op maat gemaakte inlegzooltjes (krijg=koop, niet gratis natuurlijk).
Die helpen niet genoeg, dus verwijst deze me door naar de fysiotherapeut. Die maakt eerst een echo, en gaat me daarna te lijf met shockwave therapie.
Dat helpt niet genoeg, integendeel, dus moet ik naar de orthopedisch specialist. Ho stop, eerst weer naar de huisarts want er moet weer een verwijsbrief komen.
De orthopeed kijkt met haar vingers (AU!) en wil eerst weer een echo hebben. Natuurlijk kan dat niet op dezelfde dag dus dat was alweer twee keer parkeergeld, twee keer hondenoppas, en twee keer van Rhenen naar Ede en weer terug rijden.
Op basis van de echo besluit de orthopeed mij door te verwijzen naar de revalidatie-arts.
De revalidatie-arts kijkt ook met zijn vingers (AUAU!) en vindt dat ik met een nachtspalk moet gaan slapen, bij voorkeur helemaal niet meer mag lopen, en neemt mij vervolgens mee op een stevige wandeling naar de gipskamer omdat dat gelukkig wél meteen blijkt te kunnen.
Met de nachtspalk in een tasje laat ik mijn auto maar weer ophalen door de parkeerhulp, dat eind lopen zag ik sowieso al niet meer zitten.
Inmiddels is het eind mei. De revalidatiearts besluit telefonisch dat het allemaal niet genoeg geholpen heeft en komt met twee mogelijkheden. Terug naar de orthopeed voor chirurgisch ingrijpen, of naar de Sint Maartens Kliniek in Nijmegen voor een second (really? More like sixth) opinion.
Ik kies voor de SMK, daar zitten immers de gespecialiseerde orthopeden. Maar daarvoor moet ik wel weer eerst naar de huisarts, want er moet weer een verwijsbrief komen.
Had ik daar niet beter meteen heen gekund? Had een heel aantal stappen en maanden gescheeld!

Maar nu komen we wel bij de aanleiding tot deze klacht.
Gisteren belde ik de huisarts, althans, dat was mijn bedoeling. Eerder hadden ze het verslag van de revalidatie-arts nog niet binnen, en dat is dan niet handig.
Maar gisteren waren er geen artsen aanwezig dus was de praktijk dicht. Zoals zo vaak tegenwoordig.
Vanmorgen belde ik de huisarts, althans, dat was mijn bedoeling.
Maar het telefonisch spreekuur van de aanwezige huisarts was nét voorbij, en de assistente vond toch echt dat ik dat nog een keer met de huisarts moest bespreken.
Morgen belt ze me terug.

Er ligt een verzoek van de revalidatie-arts voor een doorverwijzing naar de SMK, en dat moet dan eerst nog weer met mij besproken worden? Hoezo? In dat verzoek staat duidelijk dat het in overleg met mij is besloten, ik heb een kopie hier!
Of hebben ze zo hard geld nodig dat er weer een telefonisch consult moet komen?

Want tellen jullie mee?

 1. Huisarts – consult
 2. Podotherapeut – consult met zooltjes aanmeten, consult zooltjes aanleggen en goed passend maken, consult controle en constatering dat het niet genoeg is
 3. Fysiotherapeut – intake met echo, 16 x behandeling met shockwave
 4. Huisarts – consult
 5. Orthopeed – consult
 6. ZH Ede – echo
 7. Orthopeed – consult
 8. Revalidatie-arts – consult
 9. ZH Ede – gipskamer nachtspalk
 10. Revalidatie-arts – telefonisch consult
 11. Huisarts – telefonisch consult?
 12. Arts in SMK – consult?
 13. En verder?

Er hebben dus al vijf medisch onderlegde mensen in de afgelopen acht maanden een mening gegeven over mijn achillespees, die meningen komen redelijk met elkaar overeen, maar een oplossing of (werkende) remedie is er nog niet.
Ondertussen heb ik al voor honderden euro’s pijnstillers geslikt, voor 130 euro achillespees braces aangeschaft, voor 150 euro compressiekousen ingekocht want die helpen ook een beetje tegen de pijn. De hondenuitlaatster die ik met ingang van week 21 heb moeten inschakelen heeft me ook al meer dan 400 euro gekost en ik zal haar nog een tijdje nodig hebben. Oja, ik heb ook nog krukken aangeschaft voor 40 euro, omdat je die pas kan huren/lenen als je daar een indicatie voor hebt. Aanschaffen gaat sneller én goedkoper…

Wordt vervolgd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s