Zieke oude Cassie

Nou, dat was me het dagje wel weer.
Ik kwam beneden vanmorgen, zat alles onder de dunne poep. De vloer, het kattenbankje, de hondenmanden, de vensterbank voor, de keuken, de mat voor de keukendeur had een bergje “maaginhoud” van de poes, achter de eettafel lag ook een poeltje slijm met haarballen…
En dan moest ik nog ontbijten! đŸ˜¦
Oftewel, het ging ineens even niet zo goed met Cassie, onze poes van 16,5 jaar oud. Ze liep raar met een kromme rug, en verloor overal druppeltjes heel dunne diarree. Ook als ze ergens zat of lag, wat dus bijna overal was geweest.

Dierenarts gebeld, John gebeld of hij de honden even uit wilde laten, de ergste rommel even weggeruimd en een boterham naar binnen gepropt, en geprobeerd om nog op tijd bij de Lingehoeve te zijn. Lukte natuurlijk nooit, vanuit Rhenen gaat dat echt niet in drie minuten…
Allerlei vragen of ze iets verkeerds gegeten kon hebben (nee), of ze schoonmaakmiddel binnen gekregen kon hebben (nee), of ze koorts had (nee), of dit gisteren ook al zo was (nee natuurlijk niet, dan had ik er gisteren al wel gestaan!), of de andere katten en honden ergens last van hadden (nee).

Prikje gekregen tegen de misselijkheid, pasta tegen de diarree, en pillen tegen weet ik het. Dus zei ik gelijk al, een pil krijg je er niet in bij haar. Nee, moest toch.
Poes maar op de badkamer geĂ¯nstalleerd met voer, water, en kattenbak. En een oude handdoek om op te liggen.
Lang verhaal maar iets inkorten, die pil krijg je er niet in bij haar, Rob heeft het geprobeerd. De pasta gaat redelijk makkelijk het bekkie in, al denkt Cassie duidelijk anders over de “smakelijkheid” van het spul.
Ze verliest nu al minder viezigheid dus de finidiar doet zijn werk. Ze wilde net ook wel een beetje eten, goed teken toch?

Ik dacht vanmorgen echt dat dit haar laatste dag hier ging zijn, zo liep ze erbij. Maar nu denk ik dat ze nog wel 17 of 18 kan worden! Wie weet?

Advertenties

2 thoughts on “Zieke oude Cassie

  • Ha, helemaal vergeten een opvolging te geven! đŸ˜‰
   Na twee dagen badkamer had ze geen diarree meer en wel weer een echte eetlust, dus mocht ze van ons weer deel gaan nemen aan het ‘normale’ leven bij ons.
   En dat doet ze nu nog steeds, weer helemaal haar oude zelf.
   Gelukkig maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s