Arme Bandit…

Ons manneke loopt al een week mank, dat weten jullie.
In eerste instantie kwam dat door een piepklein sneetje net achter zijn teenkussentje, dus aan de lijn gehouden, zachte ondergrond, soppen in de soda, het bekende werk.

Afgelopen vrijdag leek hij zich te verstappen in de bus, en daarna liep hij echt nog maar op drie poten.
Zaterdag ook nog, maar dat kon ook te maken hebben met het schoentje wat hij aan moest om dat sneetje schoon te houden.
Zondagmiddag liep hij op vier poten, ’s avonds weer op drie, dus ben ik vanmorgen met hem naar de Lingehoeve gegaan.

Alan was onze DA vandaag, en Bandit vond hem eigenlijk een beetje eng. Brokjes en een kluifje deden wonderen, maar toen hij op de tafel moest werd hij weer bang en dan wordt het echt een slappe zak aardappels, pak dat maar eens op!
Oké, wij op de knietjes, dan maar op de grond, voelen, draaien, knijpen, piepen…
Daarna vond hij Alan echt helemáál niet meer lief!

Wat blijkt nou?
Het zal best begónnen zijn met dat sneetje, vorige week, maar inmiddels heeft hij gewoon, ouderwets, groeipijnen! En dat is vrijdag door dat verstappen waarschijnlijk echt actueel geworden.
Dus ondanks het speciale voer voor grote rassen, het gedoseerd bewegen, het zorgvuldige niet-te-veel-voeren, kunnen er toch groeipijnen optreden. Hij is inderdaad erg groot voor z’n leeftijd, en weegt toch maar 27 kilo dus dat is heel netjes op gewicht.

Dus, een week rust houden.
Met Bandit! :devil:
Hij krijgt Metacam tegen de pijn en tegen de ontstekingsverschijnselen, een kwart minder voer omdat hij minder mag bewegen, en moet dus aan de lijn blijven.
Pfff, ik ben al moe van het bezoekje aan de DA, die huppelgup werd helemaal dwaas van de andere hondjes daar. Er zaten, toevallig, nogal wat pups…

Wens ons sterkte, of liever nog, kom met hem wandelen, haha!

Advertenties

One thought on “Arme Bandit…

 1. Marlies De Bruin
  Marlies *HH*
  We hebben net gewandeld, ben net terug.
  Aan de lijn, maar dat deed ik afgelopen week ook al dus daar is hij nu redelijk aan gewend. Alleen moest hij zich kennelijk nog een beetje afreageren van het bezoekje aan de DA, dus dat werd trekken zonder wandelen! :flames:
  26 mei 2008, 11:25
  , Respect
  Marlies De Bruin
  Marlies *HH*
  We hadden gisteravond bestuursvergadering, dus zijn portie knuffels heeft hij wel binnen hoor, hihi! Ze zijn allemaal helemaal gek met hem, ik moet alleen oppassen dat ze hem niet teveel toestoppen. Nu helemaal, hij moet even op minder voer omdat hij nou natuurlijk ook minder beweging krijgt.
  Ach, dit komt wel weer goed, het is alleen even erg vervelend.

  Hij loopt nu bijna voortdurend weer op vier poten, maar daar helpt de Metacam natuurlijk ook bij. Het aan de lijn lopen is hij natuurlijk al gewend van vorige week want toen deed ik dat ook al, maar hij wil zó graag even donderen!
  Thuis in de achtertuin mag hij even, dat kan ik controleren zodat hij niet te ver gaat. Maar hij heeft ruim energie teveel hoor!

  Van pure galligheid sprong hij vanmorgen boven op Tico, foutje! Dat werd dus onmiddellijk afgestraft door die ouwe, die pikt veel maar dát dus net niet, en dat liet hij héél duidelijk weten aan die smurf!

  Je lacht je kapot af en toe, die kleine (nou ja, klein…) is heel goed sociaal, dus als een andere hond eens tegen hem rommelt plettert hij zichzelf gelijk op z’n rug, maar dan wel pal voor de neus van die ander. Die zit dan ineens met een paar poten in z’n snuffert en mag daar niet eens nijdig van worden want die gup ligt immers al op de rug!
  En dan zie je een volwassen Rottweiler reu echt helemaal wanhopig omkijken of je dat blonde beest niet even van tussen zijn voorpoten kunt komen weghalen…

  Nee, dat gaat best goed hoor, al smacht ik ondertussen wel naar een spuitje Valium ofzo.
  Ben er nog niet uit of die dan voor Bandit is, of voor mij…
  27 mei 2008, 14:38
  , Respect
  Bianca Saigon
  Bianca
  Arme Bandit…….Arme Marlies en Rob 😥 😉 Ik ben al geen brokkenfan en als ik dit zo lees raak ik nog meer overtuigt van mijn manier van voeren;) Ik wens jullie veel sterkte met t rustig houden van jullie stuiterballeke.

  Bandit…..hier ome Saigon.
  Hou je rustig makker dan worden je poten snel beter.Kijk eens op mijn site voor tips om de tijd te verdrijven……tv kijken:watchingtv: en liggend voetballen :juggling: is erg leuk.m’n vrouwke verstopte m’n voer zodat ik niet ineens m’n bak leeg vrat,is leuk om te doen en t lijkt of je veel meer eet als wat t echt is.Jou vrouwke heeft vast nog meer ideeën:hitchhike:

  High5 van Saigon en dikke knuffs van m’n vrouwke:hugging:
  29 mei 2008, 14:43
  , Respect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s